Geoblog.pl    idayvuelta    Podróże    Ameryka Południowa    Cañón del Colca
lip

Cañón del Colca

Peru
Peru, Chivay

Rano wyruszyliśmy na dwudniową wycieczkę do Cañón del Colca, który zaskakująco jest dwa razy głębszy od słynnego Grand Canyon w Kolorado. Ja najbardziej chciałem zobaczyć kondory na wolności. Ale tego dnia podziwialiśmy tylko kanion i miejscowości po drodze, które rzeczywiście były ładne. Przed samym Chivay zatrzymaliśmy sie na lunch i zjedliśmy najlepsze specjały kuchni peruwiańskiej (18 S. za szwedzki stół do woli). Spróbowałem chyba z dziesięciu różnych potraw i nie było ani jednego pudła - wszystko było pyszne zaczynajac od ziemniaków w różnych postaciach a kończąc na mięsach (kurczak, wieprzowina a nawet świnka morska).
Po południu przeszliśmy się spacerem do gorących basenów (baños calientes) kilka kilometrów od Chivay. Pisco Sour w basenie z gorącą wodą otoczonym górami przy zachodzie słońca - bomba!
Wieczorem kolacja połączona z pokazem folklorystycznym. Kolacja nie umywała się do specjałów, które jedliśmy na lunch, ale i tak było miło. Zwłaszcza moje poncho czuło się jak u siebie.

AMG
AMG - 2008-07-29 09:41
bardzo ladna owieczka i piekny zmeczony piesek!!!!

idayvuelta
Suszki
Ewa,Arek i Wiktor
zwiedzili 12% świata (24 państwa)
Zasoby: 232 wpisy232 41 komentarzy41 693 zdjęcia693 0 plików multimedialnych0

03.09.2013 - 29.05.2014